Dataprogram för videoproduktion

Video är en väldigt bra informationskanal som gör ett varumärke mer intressant. Förutom en bra kamera att filma med krävs det också ett bra program, och helst också en bra dator som klarar av tyngre program. Detta så att redigeringen av videon går smidigt och det inte blir en massa frustration medan du jobbar med det. Men hur ska man veta vilka program som är bra? Videoredigeringsprogram kommer i olika prisklasser och både i Mac och PC följer det med ett program att redigera videor i. Men är dessa bra nog? I denna artikeln kommer du få svaret på den frågan.

Hur marknadsför man sig med video?

Adam Johansson ger några bra tips på hur du marknadsför dig med videos i sociala medier. Han skriver bland annat att det är bra att fånga uppmärksamheten tidigt i klippet, helst inom de första två sekunderna. Han ger också tips om att man ska använda sig av undertexter i sina videor då det oftast tar någon sekund innan tittaren sätter igång ljudet. Dessutom är undertexter också ett bra sätt att få personer med hörselnedsättning att kunna ta del av ens budskap i videon. Snabba klipp är också ett bra tips för att fånga ögats uppmärksamhet. Målet är att man ska stanna upp och inte scrolla vidare i sitt flöde.

Vilket program ska man välja?

Windows Movie Maker är videoredigeringsprogrammet som tillhör Windows men har man en Mac är det iMovie som gäller. Både i Movie Maker och iMovie kan man klippa videon och lägga till olika effekter och övergångar. De passar ens grundläggande behov inom videoredigering. Sysslar man med videor som hobby så klarar man sig långt på dem. Är man intresserad av mer avancerade program och har en Mac är Final Cut Pro ett väldigt kraftfullt och bra program. Inom Adobe paketet finns Adobe Premiere Pro, som också är ett bra videoredigeringsprogram för den erfarna användaren. Är man intresserad av specialeffekter och animering är det istället Adobe After Effects man ska välja, då det programmet specialiserar sig på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *