Vad tjänar YouTube:are?

Vilken är din favorit av alla sociala medier? Facebook och Instagram har länge hållit fanan högt men ett forum som just nu växer i popularitet är YouTube. I videoformat kan vi bland annat följa skönhetsgurun Anty, alltid lika roliga Felicia Bergström och självklart hon som brukar omnämnas som den proffsigaste svenska Youtubern: Therese Lindgren. Den småländske Thomas Sekelius och det gifta paret Jocke och Jonna har också stora kanaler. Många vill jobba med YouTube eftersom det är ett spännande format som dessutom går att tjäna pengar på. Det finns flera olika sätt att dryga ut ekonomin när man jobbar med YouTube-formatet.

Tjäna pengar på visningar

Media marketing concept. Flat design stylish. Isolated on color background

Har du funderat på hur man tjänar pengar på YouTube? Det mest grundläggande sättet är att se till att skaffa sig så många prenumeranter som möjligt. Man tjänar ingenting på att enbart ha många följare utan man tjänar pengar på att de klickar sig in och kollar på varje video. På YouTube får man betalt via reklam och sponsring vilket kan gå till på olika sätt. Har du tänkt på att det ofta ligger en kort reklamsnutt innan videoklippen drar igång? Den kan generera klirr i kassan för YouTube:aren du tittar på. Personen som driver kanalen kan även välja att lägga in fler sådana reklamsnuttar mitt i klippen men det gäller att vara försiktig så att det inte blir för mycket för tittarna. Man kan tro att detta är lika lätt som att skaffa ett snabblån men i själva verket ligger det mycket arbete bakom en bra och sevärd YouTube-kanal.

youtube_logoFler och fler

Dels tjänar YouTube:arna alltså pengar på att få så många besökare som möjligt men de tjänar även pengar på att göra sponsrade inlägg. Det är ofta klädmärken som sponsrar dessa personer genom att ge dem kläder som YouTubern sedan visar upp i sina videos. Ju fler följare en YouTuber har desto troligare är det att denne får många erbjudanden från företag som vill vara med och synas i rampljuset. Vår egen Svenska Anty har närmare 200.000 följare som flera gånger varje vecka ser vad hon har för sig, både i vardagen och på resor eller event. För att en YouTuber ska lyckas finns en allmän känsla om att det gäller att skapa en bra atmosfär på kanalen. Therese Lindgren har över 400 000 prenumeranter och hundra- eller tusentals kommentar på varje video som hon lägger upp. Trenden verkar vara att en ärlig och transparent YouTuber tjänar mer pengar, eftersom följarna litar på den här personen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *