Använd begagnad utrustning

Den utrustning som krävs för att göra bra ljud- och videoproduktioner är i regel mycket dyr. Det gäller framför allt om du väljer att köpa ny utrustning och dessutom de senaste modellerna. Då är det en förutsättning att du har en tjock plånbok, alternativt att du har kunder med stora plånböcker och att dessa kunder är beredda att betala för de alster som du producerar.

Har du inte tillgång till stora plånböcker behöver du inte ge tappt. Du kan producera minst lika bra produktioner om du använder dig av begagnad utrustning. Väljer du att köpa begagnad utrustning kan du göra mycket stora besparingar och i regel behöver du inte betala mer än hälften av vad ny utrustning kostar. Du kan därför hålla fast vid din dröm om att bli den nya Steven Spielberg även om du, för tillfället, inte har råd med den senaste utrustningen.

Begagnade datorer

Arbetar du med videoproduktion är det i princip endast Mac-datorer i form av Macbook som används. Självfallet är det trevligt med en ny dator av den senaste modellen, men det är något som gräver ett stort hål i din plånbok. Det finns dessutom inte någon anledning för dig att köpa en ny Macbook. Även äldre och begagnade modeller av Macbook har en mycket hög prestanda som är mer än tillräcklig för att du ska kunna redigera videofilmer i Adobe Premiere och motsvarande programvaror.

Begagnad ljud- och kamerautrustning

Även ljud- och kamerautrustning kan du med fördel köpa begagnad. Det är utrustning med mycket lång livslängd och även om du använder dig av utrustning som har fem till tio år på nacken kommer du att kunna skapa mycket professionella produkter, såväl med avseende på ljudkvalitet som bildkvalitet. Detta gäller framför allt om du vill ha tillgång till ett stort urval av objektiv för filmkamerorna. Många storfilmer har producerats med objektiv som producerades för 20-30 år sedan och som fortfarande anses vara de bästa objektiv som någonsin har producerats.

Du gör både din plånbok och miljön en tjänst

När du väljer att köpa begagnad utrustning gör du inte endast din plånbok och ditt bankkonto en tjänst — det är även något som uppskattas av Moder natur. Ett stort problem med vår livsstil är den konsumtionshysteri som råder och som innebär att vi ständigt köper nytt. Genom att köpa begagnad utrustning ser du till att äldre utrustning kommer till fortsatt användning, vilket leder till att ett mindre antal nya exemplar behöver produceras. På så sätt drar du i vart fall ett litet strå till stacken för att förbättra vår miljö.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *