Så börjar du med YouTube

Vill du också bli en Youtube stjärna? YouTube har funnits väldigt länge och sedan starten varit en aktuell plattform där folk laddar upp egna klipp. Långt innan Instagram och Snapchat var YouTube en sida där man kunde roa sig med att titta på andras klipp och bidra med egna produktioner. På senare år har sidan dock växt explosionsartat och numera börjar det bli vanligare att till och med jobba som Youtuber. Det är fler och fler som undrar hur man börjar med YouTube och hur man får många tittare och prenumeranter.

Kom igång direkt

Therese Lindgren, Felicia Bergström, Thomas Sekelius och Anty är bara några exempel på vanliga svenska människor som numera försörjer sig på YouTube. Alla dessa personer har börjat med att producera videos vid sidan av jobb eller skolan, tills intresset var så stort att det blev deras heltidssysselsättning. Om du också vill börja med YouTube är det just så du kan göra. Sätt dig ned och fundera på vad du vill berätta om. Det bästa är att göra videos om något du tycker är roligt. Har du en förkärlek för smink och skönhet? Rikta in dig på det i så fall. Vill du visa upp dina talanger inom inredning? Gör videos där du tipsar om hur man gör om hemma, kanske med hjälp av fototapeter online eller på andra kreativa sätt. På YouTube finns det nästan ingen begränsning för vad man kan göra. Det viktiga är att helt enkelt komma igång, så börja nu direkt.Svenska Pewdiepie är en av världens största Youtubers

Bara att börja

När det handlar om att komma igång med YouTube är det mest avgörande steget det allra första. Registrera en kanal efter att du har funderat ut vad du vill rikta in dig på. Det finns många YouTubare som gör videos om skönhet, inredning och allmänna tips i livet. Finn din egen unika vinkel så kan du bidra med något nytt inom området. I början behöver du inte tänka på så mycket när det gäller kvaliteten, det räcker med att filma med mobilen och redigera i ett gratisprogram på datorn. Om du märker att du har fastnat för videoproduktion kan du ta nästa steg och uppgradera dig till en bättre kamera och andra program. Det viktigaste är att ha roligt, dina tittare kommer märka om du skapar videos för att det är kul eller om du enbart gör det för att bli känd och tjäna pengar. Prova dig fram för att lyckas.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *