Så blir du en YouTube-stjärna

 

Stjärnor och kändisar har alltid funnits, men dagens celebriteter ser till stor del lite annorlunda ut än gårdagens. Med internets frammarsch har det blivit lättare för gemene man att kliva fram i rampljuset och få uppmärksamhet för sin konstform. Oavsett vad du har för speciell kunskap kan du se till att bli sedd i dagens medielandskap. Många av de största stjärnorna idag använder nämligen YouTube som sin kanal för att nå ut till allmänheten. Fördelarna med YouTube är många. Det låter dig få en direktkontakt med dina tittare som är svår att skapa när du måste gå igenom ett etablerat produktionsbolag. Så hur gör du för att bli stor på YouTube?

First Class ServiceDet första steget är att bli bra på det du gör. Det spelar ingen roll om du vill göra sminktutorials för unga tjejer eller om du är en underhållande komiker. Det viktiga är att du har tränat tillräckligt mycket för att ha något att bidra med. Om du inte vill lägga upp dina videor offentligt på en gång går det lika bra att träna på egen hand. Det enda du behöver är en videokamera för att du ska kunna filma dina egna färdigheter och på så sätt utveckla dina speciella egenskaper. Med många timmars träning bakom dig kommer du bättre förberedd när du vill börja nå ut till din publik.

När du väl har blivit tillräckligt bekväm framför kameran för att lägga upp videor på YouTube gäller det att marknadsföra dem på ett bra sätt. Varje dag läggs det upp tusentals klipp på olika sajter och i början är du bara en i mängden av alla som försöker sticka ut i konkurrensen. Därför gäller det att använda sociala medier på ett bra sätt för att skapa en tittarkrets. Om du har Twitter eller Instagram är det ett smart sätt att dra uppmärksamhet till dina videor och se till att fler klickar på dina länkar. Därefter är det upp till dig att vara duktig nog att hålla kvar dina tittare och få dem att vilja se mer av dig. Det mest grundläggande tipset för alla som vill lyckas på nätet är helt enkelt att skapa intressant material.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *